Wij

Hoe het verhaal begint…

Het begint met een Congo-expeditie in 2009. Katanga, de provincie met de enorme bodemschatten, wordt al jaren lang geteisterd door de oorlog in Oost-Congo. De steden geraken overbevolkt, maar op het platteland wordt niet meer geïnvesteerd in wegen, scholen en ziekenhuizen en van de vroegere voorzieningen blijft niet veel meer over. Wij worden getroffen door de schrijnende toestand van de brousse-hospitalen van Kapolowe en Lubudi, die geneeskundige hulp moeten bieden aan ruim 400.000 inwoners. Dagelijks worden mensen geopereerd, vaak zonder verdoving op een gammele operatietafel van bijna 100 jaar oud. Ander materiaal is even oud. Maar de inzet en het enthousiasme van de dokters is indrukwekkend.

Wij laten ons een verzoeklijstje in de handen duwen van medisch materiaal dat dringend nodig is om minimale medische hulp te kunnen verlenen. Terug in België gaan wij dan op zoek bij klinieken, rusthuizen en in de oorlogreserves van het Belgisch leger naar degelijk, gratis of betaalbaar, nieuw en tweedehands medisch materiaal.

katanganne-039

En het vervolg…

Sindsdien sturen wij al regelmatig (gedeelde) containers met waardevolle medische apparatuur, geneesmiddelen en gegeerd klein materieel, chirurgische instrumenten en geneesmiddelen.
Wij verzorgen tevens de opleiding van artsen en verplegend personeel om hen vertrouwd te maken met het gebruik van de medische toestellen.

 

En wij zijn:

Mark VAN DE WOESTIJNE +32 (0) 472 79 70 73

Pieter DELOOF +32 (0) 499 61 69 81

Viviane MEYNS +32 (0) 479 33 20 33