3. Uitrusting HGR Lubudi fase 2

Voorzien budget: €  5.000.

Het HGR van Lubudi is nog meer afgezonderd dan Kapolowe. Gelegen op 365 km, twee dagreizen per jeep vanuit Lubumbashi, is de streek volledig verpauperd door het wegvallen van de activiteit van de cimenterie CIMENKAT. De activiteiten vielen onder meer stil omdat de turbines van de elektrische centrale uit 1930 (?) het hebben begeven. Zonder elektriciteit, geen productie …
Er zijn goede vooruitzichten dat de gouverneur van Katanga een nieuwe turbine zou bekostigen en wij konden een akkoord sluiten met Cimenkat voor het vervoer van onze hulpgoederen.

Lubudi bedient eveneens een gebied van ongeveer 200.000 inwoners, maar met veel grotere afstanden.
Er zijn acht gezondheidscentra, waarvan de verste op 80 km van de kliniek ligt.

In Lubudi bezorgden wij een operatietafel, anesthesietoestel, hartmonitoren, brancards, chirurgische instrumenten en dozen vol geneesmiddelen en verbanden. Er ontbreken nog radiografie, onderzoeks- en bevallingstafels.