2. Uitrusting HGR Kapolowe fase 1

Voorzien budget:  €  5.000.

Een Hôpital Général de Référence (HGR) is een kliniek, die erkend is als belangrijkste streekkliniek. Kapolowe ligt in de brousse op ongeveer 120 km van Lubumbashi en bedient een gebied van ongeveer 200.000 inwoners. Er is een hoofdkliniek met 3 gezondheidscentra, verspreid over een uitgebreid gebied, meestal slecht bereikbaar wegens de staat van de wegen. De gezondheidscentra zijn afgelegen en kunnen enkel de eerste zorgen verzekeren. Bij elke complicatie moet de patiënt naar het hospitaal gebracht worden, meestal te voet zodat hij/zij te laat aankomt. Kapolowe heeft ook één van de grootste lepracentra van Afrika …

Kapolowe werd al voorzien van een degelijke operatietafel en goed anesthesietoestel, maar heeft nog veel noden.
Wij willen hen dringend een radiografie, een echografie, een zuurstofconcentrator en enkele bevallingstafels opsturen.