1. Project werkplaats rolstoelen

Voorzien budget:  € 4.000.

Daar wij vanuit zorgcentra e.a. een vrij groot aanbod krijgen van gebruikte rolstoelen hebben wij een overeenkomst gesloten met Centre Magone in Lubumbashi.

Magone is de tweede schakel in de re-integratie van straatkinderen en kindsoldaten in het gewone arbeidsproces. In Magone krijgen zij een basisopleiding (lager onderwijs) en leren zij een beroep, zoals metselaar, schoenmaker, lasser, autotechnieker, enz.

Wij helpen Magone bij de opstart en de uitbouw van een nieuwe afdeling van montage en herstelling van rolstoelen en fietsen. Wij leveren de oude fietsen en rolstoelen in onderdelen: chassis, zit- en rugkussen, voetsteunen, neksteunen, armleuningen, wielen. De kinderen leren alles monteren, herstellen en opkuisen en vermarkten aan een goedkope prijs.

Fietsen zijn een ideaal vervoermiddel in de brousse en alle klinieken en gehandicaptencentra smeken om degelijke rolstoelen.

Dit is een ontwikkelingsproject, waarbij wij twee vliegen slaan in één slag : opleiding van straatkinderen en het ter beschikking stellen van rollend materiaal.