Gerealiseerde projecten

Gerealiseerde projecten in een notedop…

  • Zowel in Kapolowe en Lubudi kunnen de patiënten nu onder verdoving geopereerd worden dankzij de anesthesietoestellen; onze medische technicus, eveneens een Memsaada-vrijwilliger, verzorgde ter plaatse de gepaste opleiding voor dokters en verplegend personeel.
  • De oude operatietafel van Lubudi hebben we eindelijk kunnen vervangen door een recentere mobiele operatietafel uit de oorlogsreserve van het Belgische leger. Een gelijkaardige tafel is geplaatst in het nieuwe gezondheidscentrum in Kalubwe (Lubumbashi).
  • Twee terreinmoto’s worden ingezet voor dringend patiëntenvervoer en eveneens voor vervoer van geneesmiddelen naar de ‘centres de santé’, die dikwijls tot 80 km van het hospitaal gelegen zijn.
  • Aan de gynaecologe van Likasi bezorgden wij een echografietoestel, dat haar toestaat nu een vluggere en meer accurate diagnose te stellen.
    Naar een gespecialiseerde kliniek voor aangeboren gelaatsmisvormingen in Kinshasa stuurden wij een compleet mobiel tandartskabinet.
  • Een volledige lijst van groot en klein medisch en chirurgisch materiaal zou te ver leiden. Vermelden wij nog de onderzoekstafels, ambulancebrancards, een couveuse, rolstoelen, krukken, hartmonitoren, zuurstofconcentratoren, verbanden, enz.